به گزارش خبرنگار مهر، تکواندو ایران سال ۱۴۰۲ که اهمیت فوق العاده ای برای کسب سهمیه المپیک دارد، را با موفقیت آغاز کرد. در واقع نمایندگان کشورمان باید رقابتهای قهرمانی جهان، چهار مرحله گرندپری در ایتالیا، چین، فرانسه و انگلستان، بازیهای جهانی دانشجویان و بازیهای آسیایی با دست پر ترک کند تا از طریق سیستم رنکینگ سهمیههای حضور در المپیک را کسب کنند.
گرنداسلم مسیر دوم و البته به نوعی میانبر است که پیش روی تکواندوکاران قرار گرفته است. این رقابتها از سال ۲۰۱۷ به پیشنهاد چین، موافقت فدراسیون جهانی و با هدف جذابیت بیشتر این رشته المپیکی در دو بخش تیمی و انفرادی راه اندازی شد. رقابتهای تیمی که داستان متفاوتی داشت و با سبک سیاق جدید برگزار شد، ولی در بخش انفرادی WT برای اعتبار بخشی به این رقابتها سهمیه ششم حضور در المپیک را به گرند اسلم اختصاص داد و برای آن رنکینگی جدا و اختصاصی ترتیب داد.
در کنار سهمیه اختصاصی به رقابتهای گرنداسلم، جوایز دلاری قابل توجه به تکواندوکاران مطرح دنیا انگیزه مضاعف برای حضور در این مسابقات داد. در واقع کسی که در این مسابقات به مدال طلا میرسید هم شانس خود را برای حضور در المپیک افزایش میداد و هم جایزه ۷۰ هزار دلاری دریافت میکرد.
پیش از رقابتهای ۲۰۲۳ که روز گذشته در شهر ووشی چین به پایان رسید، سه دوره گرند اسلم در سالهای ۲۰۱۷، تا ۲۰۱۹ برگزار شده بود که کشورمان دو طلا، ۳ نقره و ۳ برنز کسب کرده بود. از این تعداد یک طلا، ۳ نقره و یک برنز آن در مسابقات مقدماتی اولین دوره در سال ۲۰۱۷ کسب شده بود. در رقابتهای اصلی هم تکواندوکاران کشورمان یک طلا و دو برنز کسب کردند. سجاد مردانی تنها مدال طلای ایران را به همراه یک نشان برنز کسب کرده و آرمین هادی پور نیز یک مدال برنز به دست آورده است.
اما در رقابتهای ۲۰۲۳ شاگردان بیژن مقانلو به تنهایی همه رکوردها را به سود خود جابجا کردند. در مرحله مقدماتی نمایندگان کشورمان هشت مدال شامل ۲ طلا، ۵ نقره، یک برنز به همراه ۱۳ جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کردند. در مرحله نهایی نیز یک طلا، دو نقره و سه برنز توسط نمایندگان کشورمان به دست آمد. طلای آرین سلیمی، ۲ نقره مهران برخورداری و دانیال بزرگی در کنار یک برنز رضا کلهر شانس تکواندو ایران را برای کسب سه سهمیه المپیک در اوزان ۶۸-، ۸۰- و ۸۰+ کیلوگرم به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
نظر شما